35. Letní filmová škola Uherské Hradiště 2009
Přihlásit Diskuze Anketa Znělka Ohlasy Mapa webu Ročník 2008
Navigace:  Program  >  Doprovodný program  >  Workshop Mini_FAMU
english česky
Novinky
Denní aktuality
  • 24.7.2009
  • 25.7.2009
  • 26.7.2009
  • 27.7.2009
  • 28.7.2009
  • 29.7.2009
  • 30.7.2009
  • 31.7.2009
  • 1.8.2009
  • Program
  • Denní program
  • Přehled cyklů
  • Hosté
  • Doprovodný program
  • Youtube degustace
  • Pro návštěvníky
  • Než vyrazíte
  • Registrace
  • Akreditace
  • Ubytování
  • Promítací místa
  • Doprava
  • Novináři
  • O festivalu
  • Co je LFŠ
  • Historie
  • Fotogalerie
  • Mapa festivalu
  • Ke stažení
    Partneři
  • Záštity
  • Mediální partneři
  • Finanční podpora
  • Spolupráce
  • Kontakty

    Hlavní pořadatel

    Asociace českých filmových klubů







    Hlavní partneři

    Workshop Mini_Famu

    FAMU Na práci účastníků workshopu pod vedením Lindy Jablonské naváže Tomáš Doruška, který jako zkušený a renomovaný střihač naučí účastníky základní střihové práci s filmovým materiálem. Pod vedením těchto dvou lektorů vznikne jedinečný filmový projekt, který se bude skládat jak z autorského námětu a jeho uchopení, tak díky vedení profesionálního střihače bude plnohodnotně zpracován a dokončen.

    Kvůli náročnosti a jedinečnosti projektu je počet účastníků filmového workshopu omezen na maximální počet 12 osob. Zájemci o workshop nechť zašlou krátký „motivační“ dopis na adresu martina.jurikova@lfs.cz. V rozsahu 900-1200 znaků by měl každý ze zájemců shrnout, čemu by se chtěl při workshop věnovat a jakým námětem by se rád zabývat. Na základě těchto emailů odeslaných na uvedenou adresu do 15. 7. budou vybráni účastníci workshopu.

    Profily lektorů workshopu

    Linda Jablonská Linda Jablonská (*1979) je absolventkou katedry dokumentární tvorby FAMU, ve své tvorbě se zaměřuje na politická témata, která protínají běžný život. Absolventský film Kupředu levá (2005) dal vzniknout celovečernímu dokumentu Kupředu levá, kupředu pravá, ve kterém režisérka konfrontuje postoje české politické levice a pravice a jejich rituály. Poslední snímek Vítejte v KLDR! Je zájezdem štábu v posledním tuhém skanzenu pravověrného socialismu. Linda Jablonská pravidelně spolupracuje s Českou televizí jako režisérka dokumentů a publicistických pořadů.

    Filmografie:
    Kupředu levá (2005, absolventský film)
    Hovorově Horňas (2005)
    Neřízená střela Stella (2006)
    Kupředu levá, kupředu pravá (2006)
    Horko v Česku (2008)
    Doma tady a teď (2007)

    Tomáš Doruška Tomáš Doruška (*1977) začal natáčet v jedenácti letech na „superosmičku“, aby v zápětí natočil velkofilm z dávnověku. V roce 2001 absolvoval Katedru střihu na FAMU. V roce 2001 natočil část povídkového filmu Radhošť, jako střihač a spolupracovník se podílel na snímcích Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí (2006), Bloudím (2006), Nebýt dnešní (2007), Proměny (2009), původně měl být režisérem snímku ROMing podle scénáře Marka Epsteina.

    Režijní filmografie:
    Lačo jilo (1999)
    Autostopem zemí Kiwi (1999)
    Malý Janek (2000)
    R_utobös (1998)
    Radhošť (Bohdan Sláma, Tomáš Doruška, Pavel Göbl, 2001)

    zpět nahoru domů
    Všechna práva vyhrazena / © 2008 Asociace českých filmových klubů / realizace nextWEB / admin

    Fotogalerie

    Vyhledat na webu


    Zprávy České televize

    + Zprávy z LFŠ 1 (25.7.)
    + Zprávy z LFŠ 2 (26.7.)
    + Zprávy z LFŠ 3 (27.7.)
    + Zprávy z LFŠ 4 (28.7.)
    + Zprávy z LFŠ 5 (29.7.)
    + Zprávy z LFŠ 6 (30.7.)
    + Zprávy z LFŠ 7 (31.7.)
    + Zprávy z LFŠ 8 (1.8.)
    + Zprávy z LFŠ 9 (2.8.)

    Ohlasy na letošní ročník

    Ohlasy na 35. Letní filmovou školu Uherské Hradiště

    Znělka festivalu

     

    Zajímavé odkazy

    AČFK
    ASFK

    Kino Hvězda
    Národní filmový archiv
    Slovenský filmový ústav
    Europa Cinemas

    Mgr.Jaroslav Kocinec LL.M.

    LFŠ na Facebooku
    LFŠ event na Facebooku


    Table 'acfkcz.lfs09_cntua' doesn't exist